در دنیای امروزی که سروکار مردم بیش از حد با لوازم الکترونیکی و تلفن های همراه و رایانه ها است، جلوگیری از بروز نوسان برق یک امر ضروری است. نوسانات برق نه تنها می تواند به طور موقت شما را از استفاده و لذت بردن از وسایل و دستگاه های الکترونیکی مورد علاقه خود باز دارد، بلکه می تواند آنها را در یک چشم به هم زدن از بین ببرد و هزینهی سنگینی روی دست شما بگذارد. در این محتوا، ما تاثیر و علت نوسان برق را بررسی میکنیم و همچنین به این سوال پرتکرار – چگونه نوسان برق را بگیریم؟ – میپردازیم.
نوسان برق چیست؟
نوسان برق یک جهش ناگهانی در ولتاژ برقی است که به خانه شما وارد می شود و از آن عبور می کند. در حالی که نوسانات برق معمولاً در کسری از ثانیه اتفاق میافتد، اما می تواند آسیب جبران ناپذیری به لوازم خانگی و دستگاه های الکترونیکی خانه شما وارد کند و آنها را کاملا از کار بیندازد.
در مواردی مثل تلویزیون، شارژر لپتاپ و دوربین های امنیتی اگر فورا با نوسان برق از کار نیفتند، میتوانند آسیب جدی ببینند. حتی اگر در همان لحظه مشکلی برای وسیله های شما پیش نیاید اما در طول زمان این مسئله باعث فرسایش در عملکرد وسیله های برقی شما میشود.
چه چیزی باعث جهش ولتاژ و نوسان برق میشود؟
یک تصور غلط رایج در مورد نوسانات برق این است که این نوسانات فقط زمانی رخ می دهند که تغییرات بزرگی در آب و هوا رخ دهد. با این حال، طبق گفته انجمن ملی تولیدکنندگان برق، 60 تا 80 درصد تمام نوسانات برق ناشی از منابع داخلی خانه است.
در ادامه میخواهیم به 5 علت نوسان برق بپردازیم:
1.مصرف بیش از حد انرژی از یک جریان الکتریکی:
این اتفاق ممکن است زمانی رخ دهد که دستگاه های الکترونیکی زیادی را به برق وصل کنید یا از سیم های اتصال بیش از حد استفاده کنید.
2.رعد و برق:
قدرت صاعقه می تواند به راحتی سیستم برق خانه شما را به خطر بیندازد و وسایل شما را از بین ببرد.
3.سیم کشی معیوب:
چهارمین علت نوسان برق سیم کشی معیوب است. سیم های آسیب دیده مقاومت الکتریکی کمی دارند، بنابراین هر ماده رسانا می تواند جریان سیم را به سطوح ناامن برساند.
4.وصل شدن ناگهانی مجدد برق:
هنگامی که برق خانه پس از قطعی برق بازیابی و دوباره وصل می شود، جهش ناگهانی برق می تواند باعث افزایش برق شود.
چگونه نوسان برق را بگیریم و از خانه خود در برابر نوسانات برق محافظت کنیم؟
نوسانات برق می تواند میلیون ها تومن هزینه تعویض لوازم خانگی برای شما در بر داشته باشد. نکات زیر را دنبال کنید تا یاد بگیرید چگونه می توانید خانه خود را در برابر نوسانات برق محافظت کنید.
1.یک محافظ برق برای کل خانه نصب کنید
آیا تلاش می کنید تا نوسانات برق را با بودجه به حداقل برسانید؟ ساده ترین راه برای مبارزه با نوسانات الکتریکی کوچکتر، اتصال وسایل الکترونیکی حساس مانند رایانه، تلفن همراه و تلویزیون به پریز یا محافظ برق نواری است. این کار از رسیدن ولتاژ اضافی به لوازم الکترونیکی شما در صورت افزایش برق جلوگیری می کند. برای اطلاعات بیشتر، نکات پریز برق و نوار برق ما را بررسی کنید.
نصب یک محافظ برق برای تمام خانه میتواند از آسیب به وسایل الکترونیکی شما به علت نوسان برق جلوگیری کند. این نوع محافظ ها برخلاف محافظ های کوچک که روی هر پریز نصب میشوند، به جعبه برق شما متصل میشود و در صورت نوسان برق از آسیب رسیدن به وسیله های شما مثل یخچال، کامپیوتر، تلویزیون و… جلوگیری میکند. اگر در کارهای برقی مهارت بالایی ندارد بهتر است یک برق کار حرفه ای را به خانه بیاورید تا به درستی یک محافظ برق کلی خانه برای شما نصب کند.
2.سیم کشی های معیوب را تعمیر یا تعویض کنید
سیم های آسیب دیده از دیگر علت های نوسان برق اند. اما اینکه بدانید کدام سیم ها آسیب دیده و معیوب اند کار آسانی نیست. موارد زیر چند نشانه از معیوب بودن سیم ها است:
- سوسو زدن برق و کم و زیاد شدن نورها
- سوختن و دود کردن پریز
- بوی سوختن و غیرمعمول
مواظب باشید! سرخود به سیم هایی که احتمال میدهید معیوب باشند دست نزنید. احتمال برق گرفتگی در این شرایط زیاد است. حتما با یک برقکار مشورت کنید یا او را استخدام کنید تا سیم های شما را تعمیر کند.
3.هنگام طوفان و صاعقه، وسیله ها را از برق بکشید
هنگامی که رعد و برق در نزدیکی یک تیر برق برخورد می کند، می تواند فشار الکتریکی را میلیون ها ولت افزایش دهد و باعث افزایش شدید ولتاژ برق میشود به طوری که می تواند حتی بیشتر محافظ های برق را با مشکل مواجه کند. هنگام طوفانهای شدید، وسایل برقی با ارزش مانند رایانه و تلویزیون خود را از برق بکشید.
نظرات کاربران