اصول طراحی نورپردازی لایه ای زیر به شما کمک می کند تا به ظاهر و فضایی که می خواهید در هر اتاق دست یابید.
اما چگونه می توانید این تکنیک نورپردازی را در خانه خود بگنجانید؟
نکته کلیدی این است که تعادل نور و سایه را در فضای مورد نظر خود پیدا کنید. سه نوع اصلی از منابع نور وجود دارد که به عنوان پایه و اساس هر محیط داخلی عمل می کنند.
راهنمای زیر میتواند به شما در درک اصول اولیه از لایه های نورپردازی و چگونگی دستیابی به این مهم در خانه کمک کند. با لوسوهوم تا آخر این محتوا همراه باشید.
اجزای نورپردازی لایه ای
1. نورپردازی محیطی(نورپردازی عمومی)
اصلی ترین بخش لایه های نورپردازی، نور محیطی اتاق است که اشاره به روشنایی کلی اتاق دارد. برای مثال نور محیطی در اکثر خانه ها با زدن یک کلید ساده روشن میشود و معمولا از نوع نور سقفی است.
همچنین به نورپردازی عمومی نیز شناخته میشود. این لایه نور معمولا از لوستر ها، چرغ های سقفی توکار یا چراغ های سقفی آویز ایجاد میشود. نورپردازی محیطی همچنین شامل منابع نور طبیعی یا نور خورشید است که از طریق نورگیرها، پنجره ها و درهای شیشه ای به فضای داخلی روشنایی می بخشد.
نورپردازی محیطی یا عمومی به عنوان پایه ترین لایه عمل میکند. چون شما باید دو لایه نورپردازی دیگر یعنی لایه وظیفه و لایه تاکیدی را طبق لایه عمومی بچینید.
2.نورپردازی وظیفه ای
نورپردازی وظیفه ای دومین لایه از لایه های نورپردازی است که شما به صورت روزانه برای کارهایتان از آن استفاده می کنید. این نوع نورپردازی به شما کمک می کند تا فعالیت های متمرکزی مانند مطالعه، آشپزی یا آرایش کردن را به راحتی و با نور کافی انجام دهید.
با این حال، از نورپردازی وظیفه ای یا کاری میتوان برای اضافه کردن جذابیت و عمق به اتاق استفاده کرد. همراه با وسایل روشنایی تاکیدی و محیطی، نورپردازی کاری به ایجاد یک طراحی کلی تزئینی برای فضای داخلی کمک می کند.
قبل از اینکه تصمیم بگیرید چه چراغ هایی را در فضای داخلی خود بگنجانید، باید بررسی کنید که در هر اتاق قرار است چه فعالیت هایی انجام شود. این به شناسایی انتخاب های نور مناسب کمک می کند.
برخی از انتخاب های پرطرفدار نورپردازی وظیفه ای یا کاری عبارتند از:
- چراغ روی میزی
- چراغ رو میزی کنار مبل
- چراغ های آویز روی جزیره آشپزخانه
- لامپ های بازویی کنار تخت خواب
- چراغ های زیر کابینت در آشپزخانه
- لامپی که روشویی و آینه حمام را روشن میکند
- آباژور های ایستاده که زاویه نورشان تنظیم میشود
3. نورپردازی تاکیدی
سومین و آخرین لایه از لایه های نورپردازی، نورپردازی تاکیدی است. این لایه بیشتر برای اهداف زیبایی و دکوراتیو مورد استفاده قرار میگیرد. نورهای تاکیدی مناطق ویژه ای مثل آثار هنری روی دیوار، قاب عکس ها و وسیله های برجسته ی دکور خانه را به صورت متمرکز روشن میکند.
یک مثال آشنا از نورهای تاکیدی چراغ اسپات لایت است که میتوان زاویه آن را جوری تنظیم کرد که قطعه مورد علاقه مان را روشن کند. اگر میخواهید بیشتر با چراغ اسپات لایت آشنا شوید و بدانید چه کاربرد هایی دارد محتوای زیر را بخوانید:
اسپات لایت ها، آویزهای تزئینی، چراغ های نواری LED و لامپ های کف برخی از محبوب ترین انواع نورپردازی تاکیدی هستند.
چگونه لایه های نورپردازی را در کنار هم قرار دهم؟
دانستیم که هر لایه روشنایی چه عملکردی دارد. اما نکته دیگری که مهم است این است که چگونه این سه لایه را کنار هم بچینم؟
لامپهایی که استفاده میکنید تأثیر زیادی بر لایه های دیگر دارد. بستگی دارد که برای نورهای عمومی از چراغ هایی با رنگ سرد (4000K یا بالاتر) استفاده کنید یا رنگ گرم(2700-3000K).
اگر برای کل اتاق و همه لایه ها مثلا از رنگ گرم استفاده کنید این نورپردازی باعث خستگی و اذیت شدن چشم میشود. همچنین اگر نورها را فقط از نوع رنگ سرد انتخاب کنید نیز نورپردازی خوبی نخواهید داشت.
بررسی کنید که چه نوری به عنوان نور عمومی برای اتاق شما مناسب است و بقیه ی لایه ها را بر حسب آن بچینید تا تعادل را برقرار کنید.
نظرات کاربران