امروزه اگر در مصارف خود صرفه جویی نکنیم، هزینه های بالای زندگی میتواند بحران هایی به وجود بیاورد. به همین دلیل باید به دنبال راه هایی برای صرفه جویی باشیم. یکی از هرینه هایی که ممکن است هزینه ی بالای آن اذیت کننده باشد، هزینه ی قبض برق است. نور یکی از جنبه های ضروری زندگی ماست که میتواند سهم زیادی در قبض برق داشته باشد. به همین دلیل ما باید به دنبال راهکار هایی برای کاهش مصرف برق لوازم روشنایی باشیم. ما در لوسوهوم و در این محتوا به روش های کاهش مصرف برق لوازم روشنایی میپردازیم پس تا آخر این محتوا با ما همراه باشید.
روش های کاهش مصرف برق خانگی و کم شدن قبض برق
روش ها و ترفندهای زیادی برای کاهش مصرف برق مصرفی در طول روز وجود دارد که علاوه بر پایین آمدن مصرف برق شما و صرفه جویی در انرژی که این روز ها کشور را با افت فشار برق همراه میکند باعث کم شدن هزینه پرداختی شما برای قیض برقتان نیز میشود. بنابراین با ما در لوسوهوم همراه باشید تا روش های کاهش برق مصرفی را مرور کنیم.
میزان مصرف برق در منزل معمولا به شرح زیر است:
- ۳۰ درصد صرف روشنایی
- ۲۶ درصد صرف کولر آبی و گازی
- ۲۸ درصد صرف یخچال و فریزر
- ۹.۵ درصد صرف وسایل صوتی
- ۱.۴ درصد لباسشویی
- ۵ درصد سایر لوازم
۱- کشیدن دو شاخه وسایل الکتریکی از برق
با کشیدن دوشاخه های لوازم برقی که در حال استفاده نیستند باعث کاهش برق مصرفی خود میشوید به طور کلی اکثر سیستم های برقی در حال آماده به کار برق مصرف میکنند و با توجه به تعداد زیاد این وسیله ها در منزل باعث بالا رفتن مقدار برق مصرفی میشوند.
۲- درزگیر درب و پنجره
استفاده از درزگیر باعث میشود انرژی منزل شما حفظ شود و سیستم های گرمایشی و سرمایشی که با برق کار میکنند برای گرم یا سرد نگه داشتن منزل شما فعالیت بیشتری نکنند. به عنوان مثال در فصل گرم هنگام استفاده از کولر گازی نسبت به بسته بودن درب و پنجره و در فصل سرد حتما از بسته بودن دریچه های کولر و درب و پنجره مطمئن شوید.
۳- خاموش کردن لامپ های اضافه
استفاده از لامپ های کم مصرف و LED باعث پایین آمدن مصرف انرژی تا حد زیادی میشوند اما همیشه در تمامی منازل به خصوص خانه های بزرگ اتاق ها و نقاطی وجود دارند که یک سری از لامپ ها بی دلیل روشن میباشند. قت داشته باشید همیشه این لامپ ها به موقع خاموش کنید تا از مصرف بی دلیل انرژی خود داری شود.
۴- استفاده از لامپ های کم مصرف برای لوستر و آباژور
برای خرید و انتخاب لوستر و آباژور دقت کنید امکان اتصال لامپ های کم مصرف در آن وجود داشته باشد و حتما برای استفاده از این وسایل از لامپ های کم مصرف استفاده کنید که در مصرف انرژی صرفه جویی کرده باشید. خرید و انتخاب لوستر مناسب بسیار بحث مهمی میباشد که باید در انتخاب آن دقت داشته باشید چرا که روشنایی سهم ۳۰ درصدی از مصرف برق شما را شامل میشود به همین علت انتخاب لوستر مناسب بسیار مهم است.
۵- استفاده از وسایل الکتریکی با شاخص انرژی مناسب
شاخص انرژی مناسب میزان زیادی از برق مصرفی شما را تحت شعاع قرار میدهد پس حتما در هنگام خرید به برچسب انرژی محصول خریداری شده دقت نمایید. شاخص انرژی معیاری است برای مشخص کردن میزان بازدهی و کارایی در سطح اقتصاد یک کشور است که تعیین میکند کارایی و بازدهی یه وسیله چگونه است.
۶- استفاده از سایه بان برای کولر
گذاشتن سایه بان برای کولر باعث سرد شدن سریع تر خانه میشود و این کار باعث کم تر شدن استفاده از کولر و در نتیجه کاهش مصرف انرژی میشود.
راه های کاهش مصرف برق لوازم روشنایی در خانه
1. استقاده از چراغ های LED
یکی از موثرترین راه ها برای صرفه جویی در هزینه و انرژی در روشنایی، تغییر لامپ های رشته ای یا هالوژن سنتی به لامپ های LED است.
LED ها یا دیودهای ساطع کننده نور به میزان قابل توجهی انرژی کمتری از سایر لامپ های قدیمی تر مصرف می کنند در حالی که همان سطح روشنایی لامپ های سنتی را ارائه میدهند . LED ها همچنین از نظر طول عمر بسیار بادوام تر هستند و همین دلایل آنها را به انتخاب هوشمندانه تری تبدیل می کند.
2. استفاده بهینه از نور طبیعی
با بدون مانع نگه داشتن پنجره ها، استفاده از پرده ها یا پرده های رنگ روشن و استفاده از آینه ها برای انعکاس هر چه بیشتر نور طبیعی، از نور طبیعی در طول روز نهایت استفاده را ببرید.
استفاده از نور طبیعی به جای نور مصنوعی نه تنها هزینه قبض انرژی شما را کاهش می دهد، بلکه محیطی دلپذیر و سازنده را ایجاد می کند.
3. نصب دیمر
سوئیچ های دیمر به شما این امکان را می دهند که روشنایی چراغ های خود را مطابق با نیاز خود تنظیم کنید. استفاده از یک دیمر با کیفیت خوب با لامپ های LED می تواند در مصرف انرژی صرفه جویی کند و در عین حال محیطی دنج ایجاد کند.
نصب سوئیچ های کم نور را در اتاق نشیمن، اتاق خواب یا قسمت های غذاخوری در نظر بگیرید و سطح نور را به اندازه کافی پایین نگه دارید تا دیده شود، اما به اندازه کافی روشن برای جلوگیری از خستگی چشم.
4. استفاده از نورپردازی وظیفه ای
به جای تکیه صرفاً به نورپردازی روشن بالای سر، به هر فضای کاری برای فعالیت های خاص، نورپردازی کار را اضافه کنید. چراغ های کاری مانند لامپ های رومیزی یا چراغ های زیر کابینت نور را به یک منطقه مورد نظر هدایت می کنند و نیاز به نور کلی اتاق را کاهش می دهند. نورپردازی وظیفه ای یکی از قسمت های نورپردازی لایه ای است.
5. استفاده از سنسور های هوشمند
سنسور حرکت و سیستمهای نورپردازی مبتنی بر تایمر برای مناطقی که اغلب خالی از سکنه هستند یا در مکانهایی که نور فقط برای مدت کوتاهی مورد نیاز است، ایدهآل هستند، بهطور خودکار چراغها را در حین حرکت در اتاق یا به عنوان بخشی از یک برنامه زمانی روشن میکنند و زمانی که منطقه خالی است
این موارد به ویژه در خانه هایی که فراموش کردن خاموش کردن چراغ ها یک اتفاق رایج است مؤثر است و احتمال روشن شدن ناخواسته چراغ ها را از بین می برد.
6. نگهداری صحیح از وسیله های روشنایی
نگهداری و تمیز کردن منظم وسایل روشنایی برای بهترین بازده نور ضروری است. گرد و غبار می تواند خروجی نور را در سایه روشن ها و حتی لامپ ها کاهش دهد و شما را مجبور کند که روشنایی را فقط برای دیدن بیشتر کنید.
تمیز کردن وسایل و تعویض لامپ های قدیمی یا ناکارآمد، حداکثر روشنایی را تضمین می کند و در عین حال انرژی کمتری مصرف می کند. لطفاً چراغها را با خیال راحت تمیز کنید و مطمئن شوید که چراغهای برق را قبل از برداشتن لامپها یا لامپها خاموش کردهاید و اجازه ندهید آب با لامپها یا سیمکشی تماس پیدا کند.
تغییر به سمت وسیله های روشنایی کم مصرف، گامی ساده و در عین حال تاثیرگذار در جهت کاهش قبوض برق شماست. با پیروی از این نکات، می توانید با کاهش مصرف انرژی در هزینه خود صرفه جویی کنید و در این فرآیند ردپای کربن در محیط زیست را کاهش دهید.
نظرات کاربران
نگاه به سایتتون حس خوبی بهم می ده